WEIGHTLIFTING

Olympic Weightlifting is de ultieme krachttraining om lekker sterk te worden of te werken aan je techniek voor de WOD. Door middel van de juiste trainingsprogramma’s vergroot je sneller je kracht, coördinatie, balans en flexibiliteit. Zo zorg je voor een gelijkmatiger ontwikkeling van de spieren en wordt die snatch een eitje!   

De kracht van het Olympische Gewichtheffen
Niet alleen verbeter je met weightlifting je maximale kracht, maar ook neemt de beweeglijkheid in enkels, heupen en schouders toe. Wanneer je traint met behulp van toestellen in de fitness, leren je spieren niet goed samenwerken. Hierdoor blijft het beoogde resultaat uit. Door coördinatie en explosiviteit te trainen, train je de zogenaamde ‘muscular chains’. Ook nemen secundaire vaardigheden zoals het concentratievermogen toe.

weigthlifting crossfit lifting

Lesinhoud

De trainingsmethoden in het Olympische gewichtheffen, behoren tot de meest geavanceerde methoden ter wereld. Hierin staat prestatieopbouw op de lange termijn centraal. Onze trainers zorgen ervoor dat onder andere de periodisering van de training aansluit bij jou. De intensiteit en omvang wordt stap voor stap verhoogd volgens het principe van de geleidelijkheid. Kortom, het wordt een les waarin je (letterlijk) met sprongen vooruit gaat.

WAAROM WEIGHTLIFTING?

crossfit logo deventer

Bereid je voor...

lessen materiaal crossfit gewichten plates
Materialen
lessen wod crossfit floor vloer
Voorbeeld WOD's
materialen woorden lessen crossfit termen barbell
CrossFit woordenboek