CrossFit Deventer

Trainers

Wat hebben we het getroffen met deze zes fantastische trainers. Ze zijn super gemotiveerd, leergierig en betrokken. Ze inspireren je om beter te worden en begeleiden je daarbij. Klik op de foto’s voor een korte beschrijving, of lees meer verderop.

Tjarco

HEAD COACH
CrossFit Level 1
CrossFit Gymnastics

Richard

Trainer
CrossFit Level 2

Dylan

Trainer
CrossFit Level 2
CrossFit Mobility
CrossFit Weightlifting Level 2

Cindy

Trainer
CrossFit Level 2
CrossFit Gymnastics
CrossFit Kids

Imre

Trainer
CrossFit Level 1

Wietse

Trainer
CrossFit Level 1

Lees meer...

rooster crossfit trainer man
Tjarco

“Ik blijf fit om langer te kunnen genieten van de mooie dingen in mijn leven.”

Van jongs af aan was ik al met sport bezig. Mijn passie voor bewegen, en dan vooral op straat, was groot. Judo, zwemmen en voetbal waren de sporten waar ik mijn energie in kwijt kon. In het jaar 2000 heb ik de opleiding fitnessmanagement op het CIOS afgesloten en ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie. Na een positief jaar ben ik toch gestopt omdat ik de kans heb gepakt om 12 maanden op reis te gaan. Na deze geweldige wereldreis ben ik aan de slag gegaan in de fitnessbranche.

In januari 2010 ben ik in contact gekomen met CrossFit. Dit sloot zo goed aan bij mijn doelstellingen dat ik de opleiding CrossFit Level 1 heb behaald. Daarna zijn we CrossFit Deventer begonnen. Werken met gemotiveerde mensen en collega’s is het mooiste wat er is. CrossFit Deventer is naast mijn gezin een heel groot deel van mijn leven en daar ben ik zeer blij mee.

rooster crossfit trainer man
Richard

In juni 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit. Ik was al ongeveer 7 jaar fanatiek met fitness bezig maar zocht naar wat meer afwisseling. Naast het fitnessen deed ik nog wel een mee aan een hardloopwedstrijd, maar bleef met het gevoel zitten dat er iets miste. Op het moment dat ik bij Wellfit was zag ik dat daar ook CrossFit gegeven werd. Diezelfde dag heb ik nog een afspraak gemaakt om een proefles mee te doen. De workout was verschrikkelijk, maar aan de andere kant heel leuk. Dit kwam vooral omdat de groep je door de workout heen helpt. Iedereen weet hoe het voelt en moedigt de ander aan als wanneer diegene het moeilijk heeft. De CrossFit-community helpt je er doorheen.

Sinds de eerste proefles is CrossFit de enige sport die ik nog beoefen. Voor mij is CrossFit meer dan een manier om fit te worden. Het is een van de beste dingen die ik ontdekt heb en ik ben trots om er deel van uit te maken. Na een half jaar aan CrossFit te hebben gedaan heb ik daarom ook besloten om mijn Level 1 te halen. In februari 2014 heb ik deze gehaald en in juli ben ik bij CrossFit Deventer aan de slag gegaan als CrossFit trainer. Sindsdien is het iedere les weer mooi om te zie dat na de “3,2,1… go” iedereen weer tot het uiterste gaat om fitter te worden dan dat ze de dag ervoor waren.

rooster crossfit trainer man
Dylan

Op 16 april 1992 ben ik geboren in Ethiopië en op dit moment ben ik woonachtig in Deventer. Op mijn 18e kwam ik bij Wellfit Medical Fit Center binnen en liep ik stage onder leiding van Tjarco. Hier heb ik mijn eerste fitness papieren gehaald. Halverwege mijn schooljaar vertelde Tjarco mij over een nieuwe manier van trainen, dit heette CrossFit. Destijds voetbalde ik nog en ging ik na de training gelijk CrossFit proberen. Nog nooit had ik zoveel spierpijn gehad en nog nooit liep ik zo moeilijk. De weken erna hebben we heel veel gestoeid met vergelijkbare trainingen waarbij het effect hetzelfde was. Kort en intensief.

Door de jaren heen werd deze manier van trainen steeds normaler voor mij en er ging vooral een wereld voor mij open. De eindeloos verschillende mogelijkheden om te trainen op welk niveau dan ook. Op meerdere gebieden zag ik verschillende mensen om mij heen gigantische vooruitgang boeken en dit vind ik nog steeds geweldig.

Momenteel ben ik trainer bij CrossFit Deventer en geef ik trainingen aan atleten, ongeacht de fitheid. Dit vind ik een van de mooie aspecten van CrossFit. Je traint in een kleine groep met hele fitte en minder fitte sporters. Ze doen activiteiten die ze een half jaar geleden voor onmogelijk zagen en zijn super blij met kleine beetjes vooruitgang. Dit vind ik geweldig en wanneer ik dit zie kan mijn avond niet meer stuk.

rooster crossfit trainer vrouw
Cindy

Op 31 mei 1978 ben ik geboren in Laren (NH) en op dit moment woon ik in Twello. Tijdens mijn jeugd heb ik altijd aan klassiek en jazz ballet gedaan. Ik was hier redelijk goed in en wilde graag balletlerares worden. Helaas ben ik bij meerdere audities voor de opleiding afgewezen. Ik heb een jaar HBO CMV gedaan en ben vervolgens met mijn propedeuse naar de Universiteit gegaan. Daar heb ik een Bachelor in de Theaterwetenschap behaald. Na mijn studie ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen en heb daarin tot eind 2015 gewerkt.

Toen werd het tijd voor iets anders. Ik heb mij laten omscholen tot o.a. Fitnessinstructeur en Xcore instructeur. Ik heb een half jaar in een reguliere sportschool gewerkt, maar dat paste niet bij mij. Ik ben met de CrossFit Open 2017 bij CrossFit Deventer terecht gekomen en ben toen compleet gegrepen door het CrossFit virus.

In mei 2017 heb ik mijn Level 1 gehaald. Na mijn level 1 heb ik mijn CrossFit Kids, Gymnastics en nu ook mijn Level 2 gehaald. Meerdere opleidingen staan nog op mijn verlanglijstje… Het mooie aan CrossFit vind ik dat het voor iedereen is, een geweldige community waar iedereen welkom is. Alles valt aan te passen aan de individuele atleet. Mijn doel als instructeur is dat iedereen na de WOD met een goed gevoel over zichzelf en over CrossFit naar huis gaat.

Naast de lessen die ik bij CrossFit Deventer geef ben ik ook Eigenaar en Head Coach van CrossFit de Maalderij in Klarenbeek. Naast CrossFit geef ik daar ook Xcore lessen.

rooster crossfit trainer vrouw
Imre

Op 18 september 1987 ben ik geboren in Deventer. Mijn eerste sportieve jaren heb ik doorgebracht op de tennisbaan. Tijdens mijn studietijd ben ik overgestapt op fitness. Een aantal jaar ben ik trouw meerdere keren per week naar de sportschool geweest, maar ik vond het lastig mezelf echt uit te dagen. Toen Tjarco vertelde over CrossFit was ik meteen enthousiast. Ik ben dan ook CrossFit Deventer-lid vanaf het eerste uur.

Het leuke aan CrossFit vind ik de variatie van de workouts en het groepsgevoel. Hoewel je de meeste trainingen alleen doet, is het voor mij een grote motivatie dat iedereen eruit haalt wat erin zit wanneer de klok start.

In 2018 heb ik de opleiding voor CrossFit Level 1 trainer gedaan en nu geef ik met veel plezier les. Mijn missie is mensen te laten zien hoe leuk bewegen kan zijn en hoeveel je jezelf kunt verbeteren door simpelweg te beginnen.

Naast CrossFit geef ik Nederlands op een middelbare school. De combinatie tussen deze twee werelden vind ik super leuk en ik hoop dit nog lang op deze manier te doen.

rooster crossfit trainer man
Wietse

Op 1 november 1992 ben ik geboren in Deventer. Ik heb tot mijn 16 e fanatiek aan voetbal en judo gedaan en ben daarna overgestapt op fitness. Na enige tijd in de sportschool te hebben rondgelopen ben ik opzoek gegaan naar een sport met meer uitdaging en afwisseling. Dit vond ik bij CrossFit in Deventer. Compleet afgepeigerd verliet ik de box na mijn proefles en ik wist gelijk dat dit de sport ging zijn waar ik naar opzoek was.

Na een jaar lid te zijn verliet ik Nederland en zo ook CrossFit Deventer om te gaan studeren in België. Tijdens mijn studie in Mechelen ben ik begonnen als CrossFit trainer en ben ik mij meer gaan verdiepen in de sport en lichamelijke beweging.

Het mooie aan CrossFit vind ik de diversiteit en afwisseling binnen de sport en het publiek. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het zo bijzonder. Of je nou komt om even te ontladen na een zware werkdag of om te presteren. Dit kan allemaal tijdens dezelfde les. Mijn doel is dan ook om ervoor te zorgen dat ieder individu het beste uit zichzelf kan halen en om er samen met de groep een welbesteed uur van te maken.

Leden over CrossFit Deventer
Algemene beoordeling
4.5/5
  • "Gedreven en bekwame coaches"
  • "Afwisselende en onvoorspelbare workouts"
  • "Fanatieke en gezellige groep, er heerst een fijne sfeer"
trainers crossfit dumbbell box judge
Open chat
1
Stuur een bericht naar Tjarco!
Powered by

Tjarco
Steevast opent hij zijn les met "Geef elkaar een hand als je elkaar nog niet kent." en sluit hij af met "Pak een kop koffie, ook een voor mij!". Kortom, brenger van goede sfeer, prima koffie en tja.. Oneliners. Deze onvermoeibare coach zorgt ervoor dat je je welkom voelt en na de training met een voldaan gevoel op de bank kunt ploffen. Kijk niet vreemd op als hij tijdens de WOD een 'handstand walk' doet! Naar eigen zeggen om te oefenen, maar wij denken dat hij met zijn grapjes en rossige haar nog een baan in het circus ambieert...

Richard
Rustdagen kent hij niet en hoe extremer de WOD, hoe leuker. Richard verzint de langste en meest intense WOD's om je conditie en kracht te testen. Maar tijdens zijn lessen is hij vooral erg vriendelijk en behulpzaam. Zelfs voor wat rustige yoga oefeningen draait hij zijn hand niet om. Totdat het einde van de les nadert en je denkt dat je klaar bent... Dan volgt nog de finisher! Even de verzuring opzoeken en dan je scores op het bord schrijven. Richard verzint er dagelijks weer een mooie quote bij!

Dylan
Hoewel klok kijken soms een uitdaging vormt, is gewichten tellen geen enkel probleem voor Dylan. En eerlijk is eerlijk, met zijn aanstekelijke lach ben je zelf ook gauw de tijd vergeten. Dylan zijn grootste passie is coachen en dat merk je in zijn lessen. Luister goed naar zijn uitleg, want het zal een technische les worden. Maar zelfs de moeilijkste oefening maakt Dylan toegankelijk. Immers, atleten vooruitgang zien boeken, vindt hij het mooiste dat er is. Binnen no time sta jij ook met zware gewichten te 'smijten'!

Cindy
Gelukkig heeft Cindy de barre in de balletschool, verruild voor de bar(bell) in onze CrossFit box. Dankzij dit changement helpt ze onze CrossFit Kids en Teens nu aan een goede attitude. Laat je echter niet misleiden door het woord ballet, want Cindy zegt geen nee tegen vieze handen en zware gewichten. Ook in haar eigen sportschool werkt ze zichzelf in het zweet. Met een waslijst aan opleidingen, certificaten en licenties, weet je zeker dat je wat bij Cindy kunt leren.

Imre
Laat je niet inpakken door haar lieve lach en gevlochten haar, want niets is wat het lijkt. Als Imre een barbell aanraakt komt het beest in haar naar boven. En dat komt goed van pas zodra ze doordeweeks als docent alle kids onder controle moet houden. Ja, deze fitgirl is veelzijdig! Dat merk je ook in haar lessen. Nog maar kort Level 1 trainer, maar ze geeft nu al WOD's én CrossFit Basics lessen! Kom dus gauw een keer een les bij haar volgen, want doceren kan ze als geen ander!

Wietse
We zijn zeer fier dat we een internationale trainer in ons midden hebben. Onze Wietse genoot al enig faam in België, waar hij zijn studie Interieurdesign wist te combineren met het geven van CrossFit lessen. Gelukkig voor ons weet hij zijn roots te waarderen, want hij is weer terug naar waar het vuurtje ooit is aangewakkerd. 'Fitspiration' ten top! Met verse 'basketsloefen' en een dosis 'goesting' (zoek dat maar eens op) geeft hij zijn lessen, gewoon in het Nederlands.