• 06-55143790
 • Contact

  Laat even een bericht achter!X

  ADRESTartustraat 2 7418 GX Deventer

  JOUW BERICHT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Wat is CrossFit?

Wat is CrossFit nou echt!

 
CrossFit is toch crosstraining/circuit training?
 
Iedereen kent wel iemand die tegenwoordig aan CrossFit, crosstraining/circuit training doet. De vraag is alleen doet men wel wat ze denken dat ze doen of doen ze eigenlijk iets anders?
 
Om te beginnen zal ik uitleggen wat CrossFit inhoudt. “Constant gevarieerde functionele oefeningen op hoge intensiteit”. Dit betekent in jip en janneke taal dat je oefeningen gaat doen die we gewend zijn te doen zoals iets oppakken van de grond, iets boven je hoofd tillen, iets gooien en dit op een “hoog” niveau. Oefeningen worden zoveel mogelijk gecombineerd uit het gewichtheffen, turnen en “cardio”. Dit doet men om allround te worden in alle vlakken van fitness.

 

Wat is het doel?

80% van de polulatie wilt afvallen, wat strakker worden, conditioneel wat fitter worden en sterker worden. Het doel van CrossFit is om jezelf niet te specialiseren in 1 onderdeel maar je beter te maken in alle 10 fysieke eigenschappen:
 
1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
2. Stamina (forsheid)
3. Kracht
4. Flexibiliteit
5. Power
6. Snelheid
7. Coördinatie
8. Behendigheid
9. Balans
10. Nauwkeurigheid
 
Dit houdt dus in dat je op het juiste adres bent (voor 80% van de populatie). Is jouw doel gespierd worden zonder dat je fit hoeft te zijn kies dan voor bodybuilden, wil je super sterk worden, kies dan voor powerliften of wil je super goed worden in turnen, ga dan turnen.
 

Crosstraining/circuit training is toch CrossFit?

 
Op het moment is CrossFit een hype, het is populair in fitnesswereld en daarom zullen anderen mee willen liften met dit succes. Overigens bestaat het al sinds 1996 en is dit een best lange hype. Wat je nu ziet is dat men het woordje “cross” voor iets gaat plakken om dit na te bootsen. CrossFit is namelijk een merk en mag je niet zomaar gebruiken, mits je een affiliate bent (je betaalt aan CrossFit en beschikt over iemand die gecertificeerd is). Tevens zul je na 5 jaar terug moeten komen om je level 1 of 3 weer over te doen. Want ook CrossFit gaat mee met de tijd.
 
Bij Crosstraining doen ze vaak circuit training en dit heeft een voorkeur naar conditie training. Je zult ook vaker werken met bosu ballen, trx’en, battle ropes etc etc. Zul je hier fitter van worden? Ja dat kan, maar je zult waarschijnlijk meerdere elementen van de 10 fysieke eigenschappen missen.
 
Mijn advies is: stap een CrossFit box binnen en ervaar wat CrossFit is en wat het kan doen voor jou. En je zult merken dat het totaal anders is dan dat je altijd hebt gedaan.
 
Mvg, team CrossFit Deventer
 

Copyright © CrossFit Deventer 2016. All Rights Reserved.